Dr Angel's blogg

Ladyland forever

Av Anna Drangel - 2009-10-14 09:59

  Det här bilden är inte från igår om man säger som så. Ladyland startades 1985 och höll på som band i ca 10 år. I vått och torrt! På bilden ser vi (från vänster) jag själv (gitarr&sång), Susanne Gustavsson(keyboard&sång), Gith Andersson(bas&sång), Anette Part(trummor) och Annika Orwald(lead voc). Vilket gäng!


Bandet utökades senare med bl a Lotta Partapuoli på gitarr och även en tid med Justina Lakin på trummor. Vi spelade på klubbar i stan, ute i folkparkerna, åkte på turné till Bulgarien och Finland, uppträdde i radio och tv och spelade in en CD ("In Phase-90"). Alla minnen från tiden med bandet, ligger mig fortfarande så varmt om hjärtat. På den tiden var allt go, go, go. Det var inte tid att fundera så mycket, det var bara att göra. 


VI repade minst tre kvällar i veckan. Vi hade olika replokaler. En av dom första låg i garaget under Skärholmens Centrum (samma som Rolene repade i) och en annan på Sveavägen. Replokalen på Renstiernasgatan hade vi tillsammans med bl a Greasy Saddles. En annan var en gammal rivningskåk som låg på Maria Prästgårdsgatan. Där repade vi med bandet Colours. Vi flängde och for. Var ute och festade när vi inte spelade. Det fanns ingen framtid - all tid var nutid. 


Detta foto trycktes upp som reklam att dela ut i olika sammanhang. Vår managaer Olle Haglöf på Konsertproducenterna stod för fiolerna. Han hade stora visioner för oss som band. Han ville vara i samma leauge som Europes manager Thomas Erdtman. Så självklart skulle vi fota oss i samma studio som dem. Men till skillnad från Europe, skulle vi bara förbli ett av alla småband i Sverige. Vi kanske ser ut som ett hårdrocksband, men det var vi inte. Vi var mer poprock... Kul var det ivarje fall! 


Här är en av låtarna från plattan. Den enda covern på skivan. Marc Bolan's och T-rex's låt "Get it On"


http://www.youtube.com/watch?v=THpEEFP7fK8

 
 
Ingen bild

Hans

23 mars 2010 18:53

Ser att du har haft Olle H som manager en gång i tiden. Vet du något om honom nu för tiden, var har han tagit vägen, lever han?

 
Ingen bild

Anna

23 mars 2010 22:30

Hej! Nej, Olle lever inte längre. Han dog för några år sedan. Syrran såg hans dödsannons i DN. Olle var en riktig karaktär och jag tänkte faktiskt på honom bara för någon dag sedan. Han var verkligen speciell. (Liten anektot... Väldigt få hade en sån mobil som han hade på 80-talet. Den var stor stor som ett handbagage och tung som flera tegelstenar. Men han var kung med den mobilen...:)

 
Ingen bild

Hans

25 mars 2010 19:42

Jaha, jag har nästan misstänkt det. Jag kände honom när vi var unga sen fick vi kontakt för att antal år sen via nätet. Hälsade på honom en gång i Stockholm sen var jag till honom i Mariefred en gång för några år sen. Han har vad jag förstått haft ett händelserikt liv, han visade upp alla sina klenoder från alla artister han jobbat med. Här kan du se en bild på honom när han var runt 20 http://www.facebook.com/photo.php?pid=3658520&l=4ddc6ff6c4&id=614113136

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar